Haus Majstor Higijena & Profesionalni Upravnik - Blog 22

Kontrola pristupa - Ulazak u zgradu bez korišćenja ključa

Datum: 15-04-2017
Autor: Haus majstor & Higijena


Kontrola pristupa zgradama čini značajan napredak u odnosu na standardne brave na ulaznim vratima zgrada koje zahtevaju korišćenje ključa. Neretko se dešava da zbog izgubljenog ili polomljenog ključa ulazak u zgradu preraste u problem koji se često ponavlja.

Kontrola pristupa predstavlja beskontaktni čitač koji se postavlja pored vrata i najčesće se povezuje elektromagnetnom ili električnom bravom. Čitač oslobađa bravu kada mu se prisloni prethodno upareni privezak ili kartica. Takođe postoji i jednostavna opcija unošenja šifre na tastaturi koja se postavlja u blizini vrata i na taj način omogućava otvaranje vrata bez ključa.

Za razliku od klasičnih brava, otključavanje ulaznih vrata putem priveska ili šifre je gotovo trenutno i ne zahteva fizički kontakt sa bravom. Na taj način se eliminišu problemi otključavanja pri slaboj vidljivosti, mraku ili poteškoće sa pronalaskom odgovarajućeg ključa, te sa gubitkom istog.

U slučaju gubitka priveska nije neophodno narezivati novi ključ, već se izgubljeni privezak proglasi nevažećim i izdaje se novi isključivo na zahtev korisnika. Samim tim bezbednost stanara je podignuta na viši nivo.

Prednosti beskontaktnog čitača:
-    Lak za upotrebu i pogodan za korišćenje, naročito za decu i starije osobe
-    Brži i jednostavniji ulazak u zgradu
-    Povećana bezbednost stanara
-    Praktičniji i pouzdaniji od ključa
-    Privesci se mogu kopirati samo na zahtev korisnika

Firma „Haus majstor i higijena“ razume ove pogodnosti i poseban akcenat stavlja na bezbednost stanara, stoga nudi usluge postavljanja sistema kontrole pristupa, koji su već uspešno odrađeni na adresama Braće Ribnikar 65, Bulevar oslobođenja 22, Patrijarha Čarnojevića 23 i Vladike Ćirića 18, dok je planirano uvođenje u Ise Bajića 6A i Vladike Ćirića 30.