Haus Majstor Higijena & Profesionalni Upravnik - Vesti98

Novi aluminijumski fasadni paneli visoke funkcionalnosti i estetike

Datum:14-10-2021
Dizajn fasade određuje arhitektonski identitet svake zgrade. Osim što pruža zaštitu od nepovoljnih vremenskih uslova, pružajući zvučnu i toplotnu izolaciju i regulaciju osvetljenja, spoljni omotač zgrade otkriva istinski karakter zgrade koju obavija. Fasada može da učini da se zgrada istakne ili da se gotovo neprimetno uklopi u svoje okruženje, upotrebom različitih oblika i boja fasadnog materijala, manjeg ili većeg sjaja.
Izbor pravog materijala je od presudnog značaja i od njega zavise termoizolacione osobine (energetska efikasnost), funkcionalna upotrebljivost, estetika i izdržljivost fasade. Uzimajući sve ovo u obzir, nemačka firma Alanod je razvila širok spektar raznovrsnih metalnih fasadnih materijala, koji nude veliki broj tehničkih mogućnosti. Sve površine su metodom anodne pasivizacije presvučene tankim slojem oksidativnog filma, u svrhu zaštite od korozije, a na taj sloj je nanet sloj zaštitnog laka.
Najfunkcionalniji i estetski najdopadljiviji materijal iz "Deco Prime" linije proizvoda je FL22 fasadni materijal. Ovaj materijal je izuzetno savitljiv, pogodan za upotrebu i u kasetnim fasadnim sistemima, a može se izraditi u boji bakra, zlata, bronze, čelika ili antracita i to sa različitim stepenom sjaja, čime se postižu najraznovrsniji vizuelni efekti. Sirovina za proizvodnju panela je već korišćeni aluminijum, koji se prvo reciklira, a zatim izvlači u tanke ploče. Nakon toga se vrši presvlačenje sa dva zaštitna sloja, kako bi se postigla najbolja moguća zaštita od korozije i fizičkih oštećenja. Struja koja se koristi za proizvodnju ovih inovativnih fasadnih obloga je dobijena isključivo iz obnovljivih izvora energije.