Haus Majstor Higijena & Profesionalni Upravnik - Vesti103

Najluksuznija stambena zgrada na svetu

Datum:06-11-2021
 
Završena je izgradnja luksuzne stambene kule na jednoj od najatraktivnijih lokacija na svetu - u srcu njujorškog Menhetna. Radi se o građevini koja se pruža 42 sprata u visinu i pored savremeno uređenih, prostranih apartmana, nudi svojim stanarima fitnes centar i laundž bar za opuštanje. Zgrada se nalazi u gradskoj četvrti Nomad, rezervisanoj već decenijama za luksuzne stambene objekte, hotele i restorane, a svoj naziv je dobila po adresi na kojoj se nalazi - "31. Istočna ulica broj 30", "30 E(ast) 31".
 
 
Arhitektonski gledano, zgrada je inspirisana oblakoderima građenim 20-ih godina prošlog veka i stilski se uklapa u okruženje - sa dominantnim neogotskim i art-deko elementima. Sa svake strane se nalazi 6 stubova, koji naglašavaju vertikalnost zgrade, dok se pri vrhu fasade kao ukras izdvaja pletena šara u obliku izlomljenih lukova, koja podseća na svodove gotskih srednjovekovnih građevina. Visinom od preko 150 metara i na 42 sprata sa dupleks penthausom na vrhu, ova verovatno najsavremenija stambena zgrada na svetu, pruža, poput vrhunskih hotela, 24 sata dostupnog konsijerža, izvanrednu internet povezanost, fitnes centar i parking za bicikle.
 
 
Apartmani u ovoj jedinstvenoj kuli imaju izvanredan pogled na panoramu Menhetna sa mnoštvom nebodera u blizini Medison skver parka, sa prostranim prozorima, koji se protežu od poda pa skoro do plafona. Enterijer je opremljen najkvalitetnijim i najluksuznijim materijalima, a pod je popločan letvama od evropskog hrasta.