Haus Majstor Higijena & Profesionalni Upravnik - Blog 22

Značaj ispravnih električnih instalacija

Datum: 05-04-2017
Autor: Haus majstor & Higijena

 

Neispravne ili loše postavljene instalacije neretko mogu biti uzrok požara, stoga je veoma bitno obratiti posebnu pažnju na njihovo pravilno postavljanje i održavanje. Razlozi zbog kojih je održavanje elektroinstalacija od presudnog značaja jeste pre svega bezbednost, te je briga o sigurnosti stanara ili zaposlenih u stambenim, odnosno poslovnim objektima na prvom mestu. Upravo zbog toga, postavljanje i zamenu istih trebalo bi da izvode stručnjaci iz te oblasti, dok se samoinicijativno rešavanje problema ne preporučuje.

Firma „Haus majstor i higijena“ vodi izuzetnu brigu o bezbednosti stambeno-poslovnih prostora, te stavlja akcenat na značaj ispravnih električnih instalacija radi prevencije nastanka požara. Održavanje električnih instalacija sprovodi se jedanput mesečno što podrazumeva proveru postavljenih elektroinstalacija od strane stručnih lica zaposlenih u firmi. Takođe, održavanje obuhvata proveru ispravnosti ventilacionih uređaja za prinudnu ventilaciju, zamenu sijalica i ispravnost zidnih priključaka, osigurača i osvetljenja.

Veoma čest uzročnik požara jesu nepravilno postavljene instalacije. Da se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, stručni kadar firme „Haus majstor i higijena“ bezbedno i pravilno vrši postavljanje novih električnih postrojenja i zamenu osigurača, prekidača i trafoa, ugradnju razvodnih ormara, priključivanje elemenata, električnih uređaja i elektro-opreme. Takođe na kvalitetan i siguran način postavljaju instalaciju monofazne i trofazne struje u objektima.

Firma „Haus majstor i higijena“ pridržava se uredbi „Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu”, donetog 2015. godine, kao i načela izrečenih „Zakonom o zaštiti od požara” iz iste godine, kako bi svojim korisnicima pružila vrhunski kvalitet usluga.

Zahvaljujući brzim reakcijama firme „Haus majstor i higijena“ uspešno su rešeni problemi sa požarima na mnogobrojnim objektima u Novom Sadu. Uzroci požara su bili različitog tipa i obuhvatali su između ostalog nekvalitetne sabirnice u elektro ormarima u stanu, koje su sanirane od strane visoko stučnog kadra naše firme.

Problemi ovakvog tipa javljali su se na adresama Toplice Milana 1, Pavla Stamatovića 7 i Đurađa Brankovića 6 i ispravno i kvalitetno su završeni. Takođe, rešen je požar izazvan kuhinjskim aparatom na Žitnom trgu 9, te požari uzrokovani kupatilskim ventilatorom na adresama Patrijarha Čarnojevića 23 i Danila Kiša 8.

Kako bi se sprečile veće štete u stambeno-poslovnim prostorima, te omogućila bezbednost i sigurnost ljudi u njima, neophodne su brze reakcije i vrhunski kvalitet usluga koje firma „Haus majstor i higijena“ omogućava svojim korisnicima.